Telefonisch bereikbaar op werkdagen van: 8:00 - 18:00

+31 493 560290

Mestcompostering

De moderne, professionele land- en tuinbouw heeft behoefte aan precies de juiste bemestingsmix voor hun land. Eraspo specialiseert zich in de verwerking van mest tot hoogwaardige, organische bodemverbeteraars en bemestingsproducten op maat.

  • Composteringsproces in 3 hallen
  • Productie organische bodemverbeteraars
  • Producten op maat

Compostering reguliere en biologische mest

Op de mestverwerkingslocatie in Asten wordt zowel reguliere als biologische mest ingenomen en verwerkt. Tijdens het composteringsproces komt er veel warmte vrij, waardoor de temperatuur in de composteringstunnels sterk stijgt. De temperatuur wordt minstens 1 uur op minimaal 70°C gehouden. Hierdoor verdampt het water uit het ingangsmateriaal, waardoor massa en volume van de composterende mest aanzienlijk vermindert. Na deze verhitting (pasteurisatie) is het product gehygiëniseerd. Het resultaat is uitermate droge, kwalitatief hoogwaardige mest.

Organische bodemverbeteraars

Door het proces zoals dat door Eraspo wordt uitgevoerd, kunnen er het hele jaar lang homogene, natuurlijke producten van hoge kwaliteit worden geproduceerd. De eindproducten bevatten een hoger droge-stofgehalte en meer mineralen per ton. De Eraspo-producten zijn zowel in verschillende standaard varianten als in maatproducten te verkrijgen en worden wereldwijd getransporteerd.

Maatproducten voor een milieubewust bemestingsplan

Eraspo onderscheidt zich door naast het assortiment bodemverbeteraars ook producten op maat te maken. Gedurende het composteringsproces kunnen er mineralen aan het mengsel toegevoegd worden. Afhankelijk van de specifieke behoefte van de bodem van de klant, kan het product verrijkt worden met bijvoorbeeld kali of magnesium.

De Eraspo maatproducten passen zeer goed in een milieubewust bemestingsplan. Restwarmte wordt opnieuw gebruikt in het proces en doordat er minder transportbewegingen nodig zijn om de juiste mineralen op het land te brengen, wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd.

Composteren

Heeft u een product wat u wilt laten composteren of wilt u meer informatie over onze producten op maat? Nee dan contact op via onderstaand contactformulier.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31 493 560290 info@eraspo.nl

Contactformulier

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×