Over Eraspo

Eraspo is één van de grootste mestverwerkers in Nederland en een echt familiebedrijf. Al drie generaties lang is Eraspo gespecialiseerd in het innemen en verwerken van reguliere en biologische mest en het vervaardigen van organische bodemverbeteraars.

 • Sinds 1957
 • 3 productiehallen
 • Producten op maat

Eraspo mestverwerking Asten

Eraspo verwerkt zowel reguliere (dierlijke) mest als biologische mest tot hoogwaardige organische bodemverbeteraars. Het composteringsproces vindt plaats in onze 3 productiehallen in Asten en gebeurt op volledig natuurlijke wijze.

Producent organische mest en maatwerk bodemverbeteraars

Eraspo produceert hoogwaardige organische bodemverbeteraars. Afhankelijk van de NPK-behoefte van de bodem kunnen er op verzoek mineralen bijgevoegd worden zoals kali en magnesium. Deze maatproducten en andere compostproducten worden wereldwijd geleverd.

Eraspo tuincentrum Helmond

De bodem zelf, maar ook iedere plant die erin groeit vraagt om een specifiek voedingsproduct. Speciaal voor hoveniersbedrijven en particulieren produceert Eraspo organische bodemverbeteraars en tuinbemestingsproducten, zoals potgrond, compost, tuinturf en molmmest. Daarnaast zijn er op onze locatie in Helmond diverse materialen verkrijgbaar voor de tuindecoratie, zoals split, grind, tuinbeelden, waterornamenten en boomschors. Op verzoek kunnen de producten bezorgd worden.

Stages en vacatures

Eraspo is één van de grootste mestverwerkers van Nederland en heeft regelmatig een stageplaats beschikbaar. Volg je een opleiding Transport & Logistiek of een opleiding aan de HAS en/of heb je interesse in bodemgezondheid? Neem dan contact op met Gera Swinkels via info@eraspo.nl.

Indien Eraspo vacatures heeft, zijn deze te vinden op LinkedIn. Open sollicitaties zijn echter altijd welkom. Deze kunnen verzonden worden naar info@eraspo.nl t.a.v. Gera Swinkels.

Bedrijfsvideo

 • 1957

Frans en Mien Swinkels richten Eraspo op. Zij halen turf uit ‘de grote Peel’. Een paar jaar later starten zij met de verwerking van vaste, stapelbare kippenmest.

 • 1958

De eerste vrachtwagen wordt gekocht.

 • 1977

De eerste containerwagen wordt aangeschaft.

 • 1980

Sjef en Harrij, de zonen van Frans en Mien Swinkels, nemen de zaak over. Eraspo groeit door en specialiseert zich meer en meer in de mestverwerking.

 • 1981

Een tweede locatie wordt geopend in Helmond. Deze locatie breidt zich gedurende de jaren uit en specialiseert zich in plantvoeding en tuindecoratie.

 • 1993

Locatie Asten wordt uitgebreid met een nieuwe productiehal.

 • 2011

De kinderen van Sjef, Gera en Frans, en de kinderen van Harrij, Susan en Frank, nemen de zaak over van hun ouders.

 • 2011

Start nieuwbouw locatie Asten.

 • 2013

Nieuwbouw locatie Asten wordt geopend.

 • 2018

De hallen van locatie Helmond worden verbouwd. De winkel beschikt nu over een nog groter assortiment tuinbenodigdheden en tuindecoratie.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31 493 560290 info@eraspo.nl

Contactformulier

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×