Telefonisch bereikbaar op werkdagen van: 8:00 - 18:00

+31 493 560290

Siertuincompost

Siertuincompost wordt gebruikt om door de bovenlaag van de siertuin door te mengen of om te strooien als voeding in de bestaande tuin. Te gebruiken voor gazon, moestuin of border.

 • Voeden bestaande tuin
 • Voor border, gazon en moestuin
 • Verbetert de grondstructuur

Siertuincompost wordt gebruikt als bemesting en voor het afstrooien bij planten in de bestaande tuin. Het is een effectieve, stabiele organische stof. Het bevat veel voedingsstoffen en is nagenoeg vrij van ziekten en onkruidzaden. Siertuincompost verbetert de bodemstructuur, waardoor de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. De grond wordt goed bewerkbaar en de compost houdt het vochtgehalte op peil. De voedingsstoffen komen langzaam vrij, waardoor de plant in zijn eigen tempo groeit.

Kenmerken siertuincompost

 • Voor de aanplant van bomen, heesters en hagen in volle grond of bakken.
 • Om tussen de planten te strooien als voeding voor bloemen en planten in een bestaande tuin.
 • Siertuincompost kan over het gazon worden verspreid om het gazon te voeden.

Verwerkingsadvies siertuincompost

 • Bij onderhoud: ongeveer 1 m3 per 100 m².
  • Voor het voeden van de bestaande siertuin dient siertuincompost over de bovenlaag van de grond gestrooid te worden.
 • Bij nieuwe aanleg: ongeveer 1 m3 per 50 m².
  • Bij de aanleg van een siertuin dan wel een gazon dient de siertuincompost uitgestrooid en licht door de bovenlaag van de grond geharkt te worden.

Planten zoals rododendrons, azalea’s, heide en lavendel groeien en bloeien het beste in zure grond. Hiervoor kunt u het beste tuinturf gebruiken. Voor het oppotten en stekken van kamer-, perk-, terras- en vaste planten kunt u het beste potgrond gebruiken. Gaat u uw tuin opnieuw aanleggen en heeft u schrale grond, dan kunt u het beste molmmest gebruiken.

Beschikbaarheid

Eraspo siertuincompost is beschikbaar per m3 of in zakken van 40 liter en is zonder afspraak af te halen op onze locaties in Asten en Helmond.
Eraspo siertuincompost kan, in overleg, ook geleverd worden. Bezorgkosten bedragen € 90,- per vracht binnen een straal van 10 kilometer vanaf locatie Asten.

Openingstijden locatie Asten:
Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00u
Zaterdag 9.00 – 12.00u
(uitgezonderd feestdagen)

Bent u op zoek naar andere tuinbemestingsproducten, split, grind of tuindecoratie? Bezoek dan de website van onze locatie in Helmond.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31 493 560290 info@eraspo.nl

Contactformulier

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×