Telefonisch bereikbaar op werkdagen van: 8:00 - 18:00

+31 493 560290

Biologische mest

Naast reguliere mest verwerkt Eraspo alle soorten biologische mest. Deze wordt gecomposteerd, gehygiëniseerd en geschikt gemaakt voor biologische landbouw.

  • Mest van biologische leveranciers
  • Productie van biologische compost
  • SKAL-gecertificeerd

Compostering biologische mest

Een belangrijk uitgangspunt in de biologische landbouw is het sluiten van de kringloop. Mest is daar een belangrijk onderdeel van. De biologische mest die wordt aangeleverd bij Eraspo wordt gecomposteerd, gehygiëniseerd en eventueel verder verwerkt. Dit composteringsproces heeft als voordelen dat de organische stof in de mest gestabiliseerd wordt en dat pathogenen en plantenzaden worden afgedood door verhitting van de mest tot minimaal 70 °C gedurende de periode van minimaal 1 uur. Door compostering ontstaat er een droog, homogeen eindproduct.

Biologische compost

De geproduceerde compost wordt afgezet naar afnemers in de biologische land- en tuinbouw. Deze compost bevat veel nutriënten en een hoog organisch gehalte, waardoor er veel biodiversiteit in de bodem gebracht wordt. Dit zorgt voor een gezondere bodem en dus vitalere gewassen.

SKAL-gecertificeerde meststoffen

Eraspo is SKAL-gecertificeerd als mestintermediair onder registratienummer Skal 106632. Meer informatie over de voorwaarden waaraan onze biologische compost voldoet, is te vinden op de SKAL website.

Mestoverschot?

Eraspo heeft zowel de aanvoer van biologische mest als het productieproces in eigen beheer. Neemt u voor de inname van uw mestoverschot (vanaf 15 ton) contact op via +31 493 560290 of via onderstaand formulier.
Eraspo neemt naast biologische mest ook reguliere mest in.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31 493 560290 info@eraspo.nl

Contactformulier

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×